torsdag 20 februari 2014

Fisksoppa med saffran


4 pers.
  • 400g fänkål
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 paket saffran 0,5g
  • 1 msk socker
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 7 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 3 dl matgrädde
  • Salt och peppar
  • Ett gäng körsbärstomater
  • ½ kruka färsk basilika
  • 400g lax (eller den fisk du vill ha)
  • Kräftstjärtar


Gör så här:
 
  1. Strimla fänkål, lök och vitlök. Fräs dem i olivoljan ca 5 min så de blir mjuka.
  2. Rör ner saffran, socker, kajennpeppar och häll på vinet. Låt koka några minuter och häll sen på buljongen och grädden. Koka försiktigt på svag värme.
  3. Dela på tomaterna och grovhacka basilikan.
  4. Skär fisken i lagom bitar och lägg ner dem i soppan. Låt sjuda i ca 5 min.
  5. Rör ner tomaterna och den hackade basilikan och lägg i kräftstjärtarna.
  6. Smaka av med salt och peppar.



 Servera med nåt gott bröd och vitt vin!  (Bubbelvatten funkar fint det med)

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar