4 pers.
- 400g fänkål
- 1 stor gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 1 paket saffran 0,5g
- 1 msk socker
- 1 krm kajennpeppar
- 2 dl vitt matlagningsvin
- 7 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
- 3 dl matgrädde
- Salt och peppar
- Ett gäng körsbärstomater
- ½ kruka färsk basilika
- 400g lax (eller den fisk du vill ha)
- Kräftstjärtar
Gör så här:
- Strimla fänkål, lök och vitlök. Fräs dem i olivoljan ca 5 min så de blir mjuka.
- Rör ner saffran, socker, kajennpeppar och häll på vinet. Låt koka några minuter och häll sen på buljongen och grädden. Koka försiktigt på svag värme.
- Dela på tomaterna och grovhacka basilikan.
- Skär fisken i lagom bitar och lägg ner dem i soppan. Låt sjuda i ca 5 min.
- Rör ner tomaterna och den hackade basilikan och lägg i kräftstjärtarna.
- Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar