lördag 8 mars 2014

Lakrits- och citronbiskvier.


Är lite uttråkad och hade lovat Alice att vi skulle baka kakor idag om hon mådde bättre.
Så det var bara att sätta fart med även detta bakäventyr :)
Ca 12st biskvier.
 
Sätt ugnen på 175gr
 
Kakbotten:
 
150gr mandelmassa.
1/4 dl socker.
äggvita från ett litet ägg (jag använde dv. hönsägg) Vid dubbel sats anv. vanligt köpeägg.
 
Riv mandelmassan och blanda med ägg och socker.
Spritsa ut på en bakplåt med bakplåtspapper.
 
In i ugnen ca 10 min.
Låt dem svalna.
 
Smörsmet:
 
75gr rumstempererat smör
Äggula från litet ägg. Vid dubbel sats anv. vanligt köpeägg.
1 och 1/4 dl florsocker.
Saften från en halv citron, smaka av innan du har i för mycket, eller om du vill ha mer.
1/2 msk vaniljsocker.
 
Kladda på smörsmeten på kakorna, ställ dem kallt en stund.
 
Topping:
 
Smält ca 100gr av Marabou mjölkchoklad med lakritsbitar i ett vattenbad.
Doppa sen kakorna i chokladen och ställ dem återigen svalt/kallt.
 
Rackarns så goda de blev då!!
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar