måndag 25 januari 2016

Hallonpaj

Blev så himla sugen på fika efter att ha sett en bild på instagram igår. I och för sig var det en bild på en semla men sötsuget slog till och jag begav mig ut i köket för att se vad som fanns hemma.

Det fick bli hallonpaj och så här gör man.

Ingredienser:
Deg.

150g margarin
3 dl mjöl
1dl strösocker
1 tsk bakpulver

Fyllning.

Ca 300g frysta men tinade bär
2 dl créme fraiche
2/3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg

Gör så här:

• Sätt ugnen på 200*
• Blanda ihop alla ingredienser till degen, smula gärna smöret.
• Tryck ut degen i en ugnsfast form.
• Blanda créme fraiche, socker och ägg i en bunke, tills smeten blivit len.
• Ha sen i bären i smeten och blanda.
• Häll bärsmeten i formen och grädda i 20-25 min.


Servera med vispad grädde eller vaniljglass!

(Tips, byt ut hallonen mot en burk avrunnen ananas så får du en supergod ananaspaj)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar