tisdag 25 augusti 2015

Spenat och fetaostpaj

Här kommer receptet på en supersmarrig spenat- och fetaostpaj med soltorkade tomater och oliver.

4 personer.

2,5dl vetemjöl
1 dl crème fraiche
50g margarin
3msk kallt vatten
400g frusen bladspenat
2 vitlöksklyftor
0,5 tsk salt
1krm svartpeppar
Soltorkade tomater i strimlor och
Svarta oliver utan kärnor efter behag
200g fetaost
3ägg
3dl mjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 200*c
Blanda mjöl, créme fraiche och margarin till en typ smulig massa. 
Häll i vattnet.
Jobba snabbt ihop till en deg och tryck ut den i en pajform.

Förgrädda skalet i 15 min.

Koka upp spenaten, låt den rinna av och krama sen ur vätskan.
Pressa vitlöken direkt i spenaten och tillsätt salt och peppar.

Lägg spenatblandningen i pajformen, lägg sen i tomater och oliver. 
Smula fetaosten över.
Blanda ihop ägg och mjölk och häll äggstanningen över alltsammans.

Jag mojsar sen runt lite så att det blandas.

Skjuts in i ugnen i ca 30 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar