4 personer.

1 dl crème fraiche
50g margarin
3msk kallt vatten
400g frusen bladspenat
2 vitlöksklyftor
0,5 tsk salt
1krm svartpeppar
Soltorkade tomater i strimlor och
Svarta oliver utan kärnor efter behag
200g fetaost
3ägg
3dl mjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 200*c
Blanda mjöl, créme fraiche och margarin till en typ smulig massa.
Häll i vattnet.
Jobba snabbt ihop till en deg och tryck ut den i en pajform.
Jobba snabbt ihop till en deg och tryck ut den i en pajform.
Förgrädda skalet i 15 min.
Koka upp spenaten, låt den rinna av och krama sen ur vätskan.
Pressa vitlöken direkt i spenaten och tillsätt salt och peppar.
Lägg spenatblandningen i pajformen, lägg sen i tomater och oliver.
Smula fetaosten över.
Blanda ihop ägg och mjölk och häll äggstanningen över alltsammans.
Jag mojsar sen runt lite så att det blandas.
Skjuts in i ugnen i ca 30 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar