De tre små grisarna Hilda, Greta och Britney har bott hos oss i ca 6 månader och nu var det dags för dem att lämna jordelivet.
Slaktade vägde de;
Hilda - 140kg
Greta - 110kg
Britney - 88kg
Ena riktiga knosar!
Men åter till vad rubriken talar om...
Jag lade tungan i samma saltlake som jag lagt julskinkan i, lät den ligga i 2 dagar.
Ingredienser till kokning:
200g gristunga
2 morötter
1 purjolök
6st pepparkorn
2st små lagerblad
ev salt
Gör så här:
Koka upp tungan och skumma väl.
Skär morötter och purjolök i skivor.
Lägg i grönsaker och kryddor och låt koka.
Smaka av och salta om det behövs.
Koka i 2-3h beroende på strl av tunga.
Flå tungan efter kokning medan den fortfarande är varm.
Lägg tungan i en glasburk och häll på spad eller frys in var för sig och ta fram vid tillfälle.
Låt det väl smaka!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar