tisdag 13 september 2016

Pad Thai

Ibland, rättså ofta så längtar jag tillbaka till Thailand med allt vad det innebär.
Havet, maten, människorna och lugnet. Jag får leva lite i drömmen om nästa gång :)

Det är svårt att hitta lika god mat här som det finns där, men igår försökte jag mig på en av favoriträtterna.
Mitt recept på en Pad Thai kommer här. 

Du behöver: (4pers)

1 pkt risnudlar
kycklingfiléer som du strimlar
1/2 litet blomkålshuvud delat i mindre bitar
2 gula lökar i stora bitar
1 morot i slantar
Romansallad eller annat grönt
2 dl jordnötter eller cashewnötter 
3 ägg

Till såsen:

3 vitlöksklyftor
1dl fiskbuljong (vatten och tärning)
1 msk japansk soja
Chilifrukt efter smak

Gör så här:

Koka nudlarna enligt paketet, ta gärna av dem en minut tidigare.

Stek kyckling, lök, blomkål och morot i olja i en djup stekpanna.
När kycklingen är genomstekt så lägg i nudlar och romansallad med mer olja och stek.

Sås:
Hacka ner en fiskbuljongtärning i 1dl vatten i en mindre kastrull och värm på. När den har löst upp sig ta av kastrullen från värmen och pressa i vitlöken, den hackade chilifrukten och sojan.

Häll sen såsen över nudelblandningen och vänd runt.

Vispa äggen och häll även dem över maten.
När äggen stannat är det färdigt.

Hacka nötterna och strö dem över innan servering.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar