Tomatmarmelad
ca 1kg tomater (jag använde hälften plommon- hälften kvisttomater)
1 citron, rivet skal + fruktkött
8 dl strösocker
1 dl honung
1 msk vaniljsocker
1 kanelstång
Tillagning:
Skölj och tärna tomaterna, lägg dem i en kastrull.
Skölj citronen och riv av det gula skalet, blanda det med tomaterna.
Skär bort det vita skalet på citronen (det smakar inge bra)
Skär fruktköttet i småbitar och blanda ner det tillsammans med socker, honung och kanelstång.
Koka upp och skumma av.
Låt sedan småputtra i ca 1,5 tim tills det tjocknat.
Häll upp på väl rengjorda burkar, låt marmeladen svalna och förvara den sen kallt.
Jag har ännu inte smakat den sval men fortfarande i grytan kändes den mycket söt. Ev ha i en till citron och minska ner på sockret? Det får jag prova nästa gång!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar