fredag 3 januari 2014

Kyckling i krämig ädelostsås.

Kyckling i krämig ädelostsås med färsk tagliatelle.

Du behöver:

4st kycklinglår el filéer 
2 pkt tagliatelle (tror de ligger på 150-200g st)
Ädelost av den sort du gillar, gärna en starkare variant.
4dl vispgrädde
Salt och peppar.

Vill man lyxa till det lite så skär ett snitt i filéen och stoppa in:

Lufttorkad skinka
Fetaost
Soltorkade tomater


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 'c
Krydda kycklingen med lite vitpeppar och salt.
Bryn den i stekpanna. Ca 4 min på varje sida.
Lägg kycklingen i en ugnsfast form och skjuts in i ugnen.
Häll i grädde och smula ner osten i stekpannan.
Sätt på vatten till pastan.
Känn av kycklingen efter en stund, den ska inte vara rosa.
När kycklingen känns ok, ta ur den och lägg den i stekpannan tillsammans med såsen.
Häll i ev köttsås från formen.
Låt det puttra, smaka av, koka pastan enl. anvisning.

Servera!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar